Viktiga händelser 2010 - 2012

2010


Första två månaderna i underbara SydAfrika. Inspirationen infann sig direkt. Många djurmålningar med ny teknik. Utställning med STAG i Simonstown. (Simonstowns art group.) Våren här hemma blev det som vanligt påskrunda med VSKG. Under sommaren hade jag separatutställning i Skälderviken på Galleri Björkvik. Fin liten lokal. Nya besökare som jag lärde känna. Helsingborgs Dagblad gjorde reportage som blev lyckat med ganska fin bild på mig , om jag så får säga. På sensommaren var det dags för konstpå stan i Helsingborg. En kul grej som jag gärna vill vara med på nästa år igen. Allhelgonahelgen hade jag egen utställning i ateljen och på VSKG utställningen i Alnarp. En härlig jul med familjen och efter Nyår målargrejer packas ner med en och annan bikini och sedan bar det iväg till SydAfrika.


2011

Två utställningar i Simonstown. En med STAG och en med SAA (SydAfrikakonst) . Som vanligt mycket måleri. 18 stora bilder med mig hem till Sverige som skulle ramas in av min käre make. Sedan fotas av min hovfotograf Jan Boberg. Påskutställning i vanlig ordning dels i min atelje och dels i Alnarp med VSKG. Jag har börjat jobba med ytterligare en grupp som vi har döpt till SAG. Scanian Art Group. Vi består av ett gäng på ca 12 konstnärer med skilda konstarter som har en stora visioner om en ny framtid tillsammans. Vi inledde med en utställning på Hantverkshuset i Ängelholm i December. Många besökare. Sedan dags att packa väskan , lämna våra kära hundar till släkten, ta farväl av familj och flyga till SydAfrika.


2012

Detta året har jag varit uppbokad med utställningar. Först två utställningar i Simonstown med mina konstnärskolleger där. I år blev det mycket brända färger. Väl hemma i Sverige igen dags för påskutställningen , dels i min egen atelje och dels i kulturhuset Björnen med nya gruppen SAG. Samlingsutställning i Alnarp i regi med VSKG.

Senare separatutställning i Shangdu i Kina och därefter separatutställning i Soul i SydKorea. Jag skickade dit ca 25 tryck som inramades. Jag var tyvärr inte med där fysiskt.
På sensommaren var det dags för separatutställning på Kajgatan 34 i Lomma. Rekommenderas. Fick många nya kontakter. Senare under Allhelgona helgen ny SAG utställning på kulturhuset Björnen . Nya tag. Målade inför publik i 2 dagar. Det var mycket uppskattat. Jag hade dessutom auktion på min elefantbild som producerades på plats. Den såldes till en förtjusande Åstorpsfamilj. Under hösten var jag med på kulturnatten i Höganäs. Där hängde jag en korridor full med bilder på Biblioteket. Det var så trevligt med musik runt om mig och ärtsoppa på torget. Många konstnärer och musiker ställde upp m fl. Hög stämning. Det gör jag gärna om. Därefter Konst på stan i Helsingborg. För andra året i rad ställer jag ut med min konst där. Denna gång på SydAfrika resor som ligger på Drottninggatan. Det var ett mycket passande ställe med tanke på min konst. Positivt och sålde gjorde jag. Glömde bort att jag hade en fantastiskt härlig vecka i Vallersvik mitt i sommaren. Separatutställning på galleri Vallersvik i norra Halland. Vackraste vädret, underbara gallerister och ett så fint boende. Hade med mig Toska som är min äldsta hund. Dotter och dotterson kom också upp och bodde hos mig några dagar. Träffade så många underbara människor och sålde bra. Det gör jag också gärna om. Nu drar det ihop sig igen. Farväl Sverige!